Na sajmu CeMAT, Moskva

Na ovogodišnjem sajmu CeMAT, specijalizovanom za unutrašnju logistiku, koji je održan od 22. do 26. septembra u Moskvi, po prvi put učestvovala je i jedna kompanija iz Srbije.

 

Svoje proizvode je ovom prilikom predstavila kompanija PBM Chargers iz Bačke Topole, trenutno jedina srpska firma koja se bavi proizvodnjom punjača za viljuškare. Kompanija PBM Chargers osnovana je početkom ove godine, na osnovu zajedničkog ulaganja iz Srbije i Italije, a ovo je drugi sajam na kom su nastupili do sada, kako ističe Marko Predojević, direktor kompanije PBM Chargers. Predstavili su se i na sajmu u Hanoveru, dodaje on, gde su nastupili u okviru štanda PBM Grupe iz Italije, ali odlučili su da na sajmu CeMAT nastupe samostalno, jer već imaju saradnju sa firmama iz Rusije.

 

– Veoma smo zadovoljni posećenošću našeg štanda na sajmu u Rusiji i zainteresovanošću poslovnih ljudi za naše proizvode. Očekujemo značajno povećanje izvoza za Rusiju – istakao je Predojević.

 

Na sajmu CeMAT bile su prisutne kompanije iz celog sveta koje se bave unutrašnjom logistikom i proizvodnjom opreme i vozila za tu branšu. Dominirale su kompanije koje proizvode ili distributiraju viljuškare i opremu, kao što su TVH, Linde, Still i brojne druge svetski poznate firme.